20-04-APR. 2015
click for stor

click for stor click for stor click for stor
image
Brugt baad?

Ja, naver 29 har jo nogle år på bagen – den var sidst produceret i 1983. Hvad skal du se så se efter ved en naver 29, eller en brugt båd generelt?ig holde prisen, såfremt du vedligeholder den. Den er stadig egnet for den lille familie og “pensionister” som os, da den er ret let og enkel at sejle..Men indrømmet, den er ikke helt saa komfortabel som nyere konstruktioner, men – men, ..? du kan sejle trygt i typen..

Du skulle gerne være lige så glad som sejleren her til venstre! Jeg er ikke bekendt med at der skulle være nogle punkter du især skal være opmærksom på, men – men! I 2009 måtte jeg desværre have kølen af, da den var blevet utæt, så du skal nok fokusere på kølen.

Går ud fra at du ved lidt om hvad du skal se efter ved køb af en brugt båd? Se ihvertfald efter om motoren ser ok ud, og hør den gå. Derudover skal du jo nok også se efter øvrige tilbehør, – sejl – instrumenter, osv. og om det fungerer som det skal. Glem ikke at undersøge om der er restgæld i båden..ER det muligt, få en tur i båden. Ved tvivl, så kontakt en bådejer der ved lidt om både, eller dyrest få en sagkyndig til at se på den båd du vil købe, er det en meget billig båd du på tænker at købe, så må du jo overveje om det er værd at sætte en sagkyndig på?.

Vigtig ved køb af brugt baad.
Sælger kan stadig skylde penge for båden En temmelig stor andel af de både som sejler i Danmark er slet ikke belånt, men hvis sælgeren stadig skylder penge på båden, vil långiveren typisk have fået sikkerhed i båden. Det betyder, at hvis sælgeren ikke betaler, hvad han skylder, kan långiveren udnytte sin sikkerhed og eventuelt forlange, at båden bliver solgt på tvangsauktion. Sker det, mister du båden. Tidligere ejere kan også have restgæld i båden, og derfor er det vigtigt, at du også får oplysninger om tidligere ejere.

Købekontrakten I købekontrakten er det en god idé at beskrive alle bådens karakteristika, såsom type, model, årgang og størrelse. Jo mere detaljeret båden er beskrevet, des nemmere er det for dig at se, om du får det, du har betalt for. Betaler du et depositum for båden, skal du huske at få en kvittering.

Kilde: www.stop indbrud/